GK VALLH PR, SLCH
BORDERNESS KEEP GOING

Kippan är en enmanshund som binder sig till sin ägare och även ifall hon låter sig bli omhändertagen utav andra så betyder inte det att hon inte väntar på att matte ska komma hem så att vardagen återgår till det vanliga. Hon är väldigt lätt att motivera just tack vare att hon är bunden till sin matte och finner det roligt att leka med sin matte oavsett leksak, godis eller bara bus med matte. Vilket är hennes fördel på tävling eftersom hon inte blir så bunden till belöningen då den största belöningen är matte själv! I lek så gillar hon jakt och kamp men kan också tänka sig gott godis som korv och köttbullar. Under promenader så rör hon sig på avstånd och har inget behov utav närhet utan så länge hon själv ser matte så är allt frid och lugn.

I vallningen är hon pålitlig då hon aldrig gör något dumt genemot fåren så man behöver aldrig vara orolig. Hennes styrka är att fösa då hon har väldigt lätt för att gå rakt fram. I hämt så är hon bäst i vänster skick. Eftersom hon är helt orädd så har hon inga problem alls mer närkontakt som i fålla eller delning, vilket också är hennes nackdel eftersom hon kan gå för nära när hon egentligen behöver känna av själv vart hon måste stanna. Har ett bra tryck på fåren.

Hon är inte den socialaste hunden jag träffat men för sökets del så tycker hon att det otroligt roligt att leta fram figuranter och leken med figurant är bland det roligaste hon vet! Hon har rätt mycket skärpa i sig vilket också gör henne ganska tuff i personligheten och relativt orädd. Kan utan problem ta henne till skytteklubben och träna t ex uppletande, hon tycker inte om ljudet men avbryter inte sitt arbete för det. Man märker att hon ogillar ljudet vid t ex platsliggning eller när man inte gör något eftersom hon ligger ned med en lite munter blick i ögonen.

Bilder

photo photo photo photo

Stamtavla

SLCH S(VALL-N)CH
Viggo
SK får/nöt
Nötvallen's Skipper
Tynnelsö Birk
Jean
INTLCH NORDLCH SBCH
Young Pauls Mitzi-Ii
Ken
Finn-Vallens Hope
LPI LPII SLCH
Borderness Miloo II
SAG(HOPP)CH SAGCH
Asphagens Don
Jack
Kongahälla Kelly
LPI LPII LPIII SLCH VM-ind guld-03
Nezzy
Ravlundha King
Tessie
Melviona